Ο Συνήγορος
για το Παιδί

Το 0-18 ανανεώνεται και θα είναι κοντά σας το συντομότερο δυνατό (πάντως όχι πριν το καλοκαίρι) με εμπλουτισμένο υλικό.
Αν θέλετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας, πατήστε στο «Ρωτάω το Συνήγορο» ή στείλτε mail στο cr@synigoros.gr.
Εάν όμως θέλετε να μας αναφέρετε παραβίαση δικαιώματος παιδιού μπορείτε να κάνετε χρήση της ιστοσελίδας υποβολής αναφοράς.

Το έργο στο φόντο, έχει δημιουργηθεί από ομάδα παιδιών της Δραπετσώνας ηλικίας 6-10 χρόνων στο πλαίσιο κοινωνικής παρέμβασης μέσω της τέχνης που υλοποίησε το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» (2014-2019).

Τα Δικαιώματά μου! (Με απλά λόγια...)
Παραβιάζουν τα Δικαιώματά μου...Τί να κάνω;
Ρωτάω τον Συνήγορο
Κάνω αναφορά στον Συνήγορο
Δίκτυο παιδιών που μετακινούνται - Καταγραφή Δεδομένων

Επιμορφωτικά εργαστήρια προσφέρει στις νέες εκπαιδευτικές δομές της Αττικής ο Συνήγορος του Πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με στόχο την ενημέρωση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, συνεχίζει τη συνεργασία με τις νέες εκπαιδευτικές δομές της Αττικής, διοργανώνοντας επιμορφωτικά εργαστήρια με Διευθυντές σχολικών μονάδων προσχολικής αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Αναβαθμολόγηση γραπτών μαθητριών και μαθητών στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα σχολεία

Γονέας διαμαρτυρήθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την βαθμολόγηση του γραπτού του τέκνου του το οποίο συμμετείχε στις εισαγωγικές εξετάσεις σε πρότυπο σχολείο τον Ιούνιο 2018.

Σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης μαθήτριας Λυκείου

Ο Συνήγορος του Πολίτη έλαβε αναφορά από παππού δεκαπεντάχρονης μαθήτριας, η επιμέλεια της οποίας του είχε ανατεθεί με δικαστική απόφαση (συγγενική αναδοχή), για να μην εμποδιστεί η φοίτησή της στο Λύκειο από την έλλειψη ληξιαρχικής πράξης γέννησής της. Ο Συνήγορος επικοινώνησε με το σχολείο και επιβεβαίωσε ότι η μαθήτρια θα γινόταν δεκτή στην τάξη της χωρίς αυτό το δικαιολογητικό, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί αφορούσε την σύνταξη της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.