Συνήγορος του Πολίτη

Βασική κατευθυντήρια αρχή και γνώμονας της λειτουργίας του Συνηγόρου του Πολίτη είναι η προσήλωση στη λογική του θετικού αθροίσματος. Η διερεύνηση, δηλαδή, και ανάδειξη λύσεων από τις οποίες βγαίνουν κερδισμένοι τόσο οι πολίτες όσο και η διοίκηση. Η Ανεξάρτητη Αρχή στέκεται δίπλα στον δοκιμαζόμενο από την κρίση πολίτη, ερευνά τα προβλήματα που προκαλούνται από νομοθετικές ή άλλες παρεμβάσεις της διοίκησης και αναλαμβάνει στοχευμένες πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει και τις διευρυμένες αρμοδιότητες που διαθέτει. Ο Συνήγορος λειτουργεί ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στην παρακολούθηση και προώθηση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης, των δικαιωμάτων του παιδιού και των ευπαθών ομάδων.

 

Θέλω να υποβάλω αναφορά Πληροφορίες

 

20 χρόνια Συνήγορος του Πολίτη

 

Ομιλία του Ανδρέα Ποττάκη στο Πανεπιστήμιο Brunel

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η διαχείριση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ήταν το θέμα της ομιλίας του Ανδρέα Ποττάκη στις 5 Απριλίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Brunel, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συνηγόρου του Πολίτη με το βρετανικό πανεπιστήμιο

 

Η 20η Ετήσια Έκθεση Συνηγόρου του Πολίτη στον Πρόεδρο της Βουλής

Την επετειακή 20ή Ετήσια Έκθεση της Ανεξάρτητης του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2018 παρέδωσε την Παρασκευή, 22 Μαρτίου στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ανδρέας Ποττάκης.

Δείτε την επετειακή 20ή Ετήσια Έκθεση της Ανεξάρτητης του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2018.

 

Ο Συνήγορος του Πολίτη ως Πρόεδρος του ΑΟΜ στην Επιτροπή της Βενετίας

Ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, συμμετείχε ως Πρόεδρος της Ένωσης Συνηγόρων της Μεσογείου (ΑΟΜ) στην 118η Ολομέλεια της Επιτροπής της Βενετίας (Venice Commission) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό ζήτημα

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans είχε στις Βρυξέλλες ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, συνοδευόμενος από τους Συνηγόρους της Χώρας των Βάσκων, Manuel Lezertua, και της Ολλανδίας, Reinier van Zutphen. Αντίστοιχα, ο κ. Ποττάκης, συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη.

 

Την προεδρία του ΑΟΜ ανέλαβε σήμερα ο Ανδρέας Ποττάκης

Με την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ένωσης Συνηγόρων της Μεσογείου, από τον Συνήγορο του Πολίτη της Ελλάδας, Ανδρέα Ποττάκη, ολοκληρώθηκε, στις 12 Μαρτίου 2019, η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού στον οποίο συμμετέχουν οι Συνήγοροι του Πολίτη των μεσογειακών κρατών. Ο Ανδρέας Ποττάκης παρέλαβε την προεδρία από την Συνήγορο του Πολίτη της Αλβανίας, Ερίντα Μπαλάνκα, η οποία φιλοξένησε την εκδήλωση στα Τίρανα.

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή