Συνήγορος του Πολίτη

Βασική κατευθυντήρια αρχή και γνώμονας της λειτουργίας του Συνηγόρου του Πολίτη είναι η προσήλωση στη λογική του θετικού αθροίσματος. Η διερεύνηση, δηλαδή, και ανάδειξη λύσεων από τις οποίες βγαίνουν κερδισμένοι τόσο οι πολίτες όσο και η διοίκηση. Η Ανεξάρτητη Αρχή στέκεται δίπλα στον δοκιμαζόμενο από την κρίση πολίτη, ερευνά τα προβλήματα που προκαλούνται από νομοθετικές ή άλλες παρεμβάσεις της διοίκησης και αναλαμβάνει στοχευμένες πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει και τις διευρυμένες αρμοδιότητες που διαθέτει. Ο Συνήγορος λειτουργεί ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στην παρακολούθηση και προώθηση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης, των δικαιωμάτων του παιδιού και των ευπαθών ομάδων.

 

Θέλω να υποβάλω αναφορά Πληροφορίες

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 θα δέχεται το κοινό καθημερινά μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (τηλ. 2131306600).

Υπενθυμίζουμε, ότι μπορείτε να υποβάλλετε την αναφορά σας μέσω της ιστοσελίδας της Αρχής (www.synigoros.gr) και ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Χαλκοκονδύλη 17, Τ.Κ. 104 32 Αθήνα.

 

Η ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2020

Η ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2020 Δείτε την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2020

 

Έκθεση και Λεύκωμα: «14 ιστορίες για πρόσφυγες»

Λεύκωμα: 14 ιστορίες για πρόσφυγες

Την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) Παναγιώτη Καλδή, καλωσόρισε ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τίτλο «14 ιστορίες για πρόσφυγες», που φιλοξενείται στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής (Χαλκοκονδύλη 17, Αθήνα). 
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και οι επιβλέποντες καθηγητές, Ελένη Μούρη και Σπύρος Σιάκας.
 
Στα έργα που εκτίθενται, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε λεύκωμα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, αποδίδουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την οδύσσεια των πληθυσμών που τα τελευταία χρόνια υποχρεώθηκαν βίαια, ασύντακτα και μαζικά να δραπετεύσουν από τις εστίες τους. 
 
Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 2-5 μμ. τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά της COVID-19.
 

Δείτε τo Λεύκωμα: «14 ιστορίες για πρόσφυγες»

 

Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες: Ειδική Έκθεση 2020

Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες: Ειδική Έκθεση 2020Πρόκειται για τη δεύτερη ειδική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, με την αρμοδιότητά του ως πλαίσιο για την προαγωγή της εφαρμογής της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Δείτε την Ειδική Έκθεση 2020 Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες

 

 

Ίση Μεταχείριση - Ειδική Έκθεση 2020

Ίση Μεταχείριση - Ειδική Έκθεση 2020Από τις αρχές του 2020 κατέστησαν εμφανείς οι δυσανάλογα επαχθείς επιπτώσεις που η πανδημία επιφέρει ή με τις οποίες απειλεί ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ή ομάδες με ειδικά χαρακτηριστικά. Η έκτακτη αυτή κατάσταση έφερε στο προσκήνιο ως προτεραιότητα την υποχρέωση ευλόγως προσαρμοσμένης μέριμνας στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των πληττόμενων ομάδων ή προσώπων. Αυτή είναι η γενική διαπίστωση της νέας Ειδικής Έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη για την Ίση Μεταχείριση 2020.

Δείτε την Ειδική Έκθεση 2020 - Ίση Μεταχείριση

 

 

Ειδική Έκθεση 2020: Επιστροφές Αλλοδαπών

Ειδική Έκθεση 2020: Επιστροφές ΑλλοδαπώνΤη δυσαναλογία μεταξύ μεγάλου αριθμού διοικητικά κρατουμένων αλλοδαπών και μικρού αριθμού αναγκαστικών επιστροφών, επισημαίνει για άλλη μια χρονιά ο Συνήγορος του Πολίτη, στην Ειδική Έκθεση «Επιστροφές Αλλοδαπών» για το 2020.

Δείτε την Ειδική Έκθεση 2020: Επιστροφές Αλλοδαπών

 

 

Δελτίο #8: Ιανουάριος-Απρίλιος 2021

Δελτίο #8: Ιανουάριος-Απρίλιος 2021 Δείτε το Δελτίο #8: Ιανουάριος-Απρίλιος 2021

 

Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας - Ετήσια Έκθεση 2020

Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας - Ετήσια Έκθεση 2020 Δείτε την Ετήσια Έκθεση 2020 - Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας

 

 

 

Αυτεπάγγελτη έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη - Καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία αλλοδαπών που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα αναζητώντας διεθνή προστασία

Αυτεπάγγελτη έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη - Καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία αλλοδαπών που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα αναζητώντας διεθνή προστασία Δείτε την ανάρτηση "Αυτεπάγγελτη έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη - Καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία αλλοδαπών που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα αναζητώντας διεθνή προστασία"

 

 

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή