Επισημάνσεις του Συνηγόρου σχετικά με τη βεβαίωση τελών κυκλοφορίας παρελθόντων ετών

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έλαβε υπόψη τις επισημάνσεις του Συνηγόρου σχετικά με τη βεβαίωση τελών κυκλοφορίας παρελθόντων ετών

Περιγραφή

Πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στον Συνήγορο επειδή το υπουργείο Οικονομικών τους καταλόγισε οφειλή από τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, τα οποία φέρονταν ως ανεξόφλητα.

Ο Συνήγορος επεσήμανε ότι η αξίωση της φορολογικής διοίκησης από τον πολίτη να τηρεί αρχείο που ανάγεται σε εικοσαετία για να αποδείξει ότι έχει πληρώσει τα τέλη είναι καταχρηστική, ενώ οι φορολογούμενοι φέρουν το βάρος της απόδειξης ακόμη και σε περιπτώσεις που η πληρωμή δεν καταχωρήθηκε από σφάλμα των ΔΟΥ ή πιστωτικών ιδρυμάτων. Επίσης, σημείωσε ότι η καθυστέρηση βεβαίωσης των τελών οδήγησε σε συσσώρευση φορολογικών βαρών στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες. Τέλος, τόνισε ότι οι οικονομικές υπηρεσίες πρέπει να προβαίνουν σε ταμειακή βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας το αργότερο εντός τριών ετών από το τέλος του έτους στο οποίο αυτά πρέπει να καταβληθούν, αλλιώς δεν μπορούν να βεβαιωθούν.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έλαβε υπόψη τις επισημάνσεις της Αρχής.

Συνοδευτικά Αρχεία

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή