Περιβαλλοντική εκπαίδευση

Επισκέψεις σε σχολεία γαι την περιβαλλοντική εκπαίδευση

 

Η ελεύθερη πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους, η ποιότητα του πόσιμου νερού, η ρύπανση των υδάτινων πόρων καθώς και η σωστή διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων αποτέλεσε το αντικείμενο παρουσίασης και συζήτησης που είχε με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθέριου Κορδελιού η Ειδική Επιστήμονας του ΚΠΖ, κ.Χαρίκλεια Αθανασοπούλου, στο πλαίσιο της δράσης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΣτΠ στις 12 Απριλίου 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Στη διημερίδα με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη» που διοργανώθηκε στις 8 και 9 Απριλίου στην Νέα Σμύρνη σε συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας και του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης (ΜΙΟ ECSDE) η Βοηθός Συνήγορος, κ.Ευαγγελία Μπαλλά, παρουσίασε την δράση του Συνηγόρου του Πολίτη για το δικαίωμα στο περιβάλλον. 

Στις 4 Απριλίου 2011, η Ειδική Επιστήμονας Χαρίκλεια Αθανασοπούλου επισκέφθηκε το 6ο Λύκειο Ιλίου. Στο πλαίσιο της παρουσίασης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα μεγάλα περιβαλλοντικά ατυχήματα που προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις και επιβαρύνουν την οικολογική ισορροπία στο πλανήτη, ιδίως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις της πυρηνικής περιβαλλοντικής καταστροφής στην Ιαπωνία.

 Την 1η Απριλίου 2011, οι Ειδικοί Επιστήμονες κ.κ. Ελευθερία Μαυρομάτη και  Μαρία Ψαλτάκη επισκέφτηκαν το  4ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου και ενημέρωσαν τους υπεύθυνους καθηγητές και την ομάδα μαθητών της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για το διαμεσολαβητικό έργο της Ανεξάρτητης Αρχής για την προστασία των υγροτόπων παρουσιάζοντας τόσο το θεσμικό πλαίσιο όσο και  επιλεγμένες υποθέσεις προστασίας υγροτόπων και λιμνών από την εμπειρία του ΣτΠ.

Στις 21 Μαρτίου 2011, οι Ειδικοί Επιστήμονες κ.κ. Βασιλική Βρετού και Μαρία Αποστόλου επισκέφθηκαν το 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, παρουσίασαν στους μαθητές του Γυμνασίου, οι οποίοι παρακολουθούν το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου, τη δράση του Συνηγόρου του Πολίτη για το περιβάλλον, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα κεραιών κινητής τηλεφωνίας και κάδων απορριμμάτων.

 

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή