Ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Όλα | 2018 | 2017 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 8.

2018

 • 01/02/2018 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Αδυναμία απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Ηράκλειο Αττικής
  Πολίτης κατήγγειλε στον Συνήγορο την παράνομη τοποθέτηση δύο κεραιών σε κτίριο απέναντι από την οικία της, στο Ηράκλειο Αττικής, ζητώντας να ελεγχθεί η νομιμότητά τους. Ο Συνήγορος διαπιστώνει ότι, είτε λόγω των ελλείψεων και των αδυναμιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως προς την εκτέλεση των κατεδαφίσεων, είτε λόγω της μη συνδρομής των δήμων, είτε λόγω του ανεπαρκούς νομοθετικού πλαισίου που διέπει την επιβολή εκ μέρους της ΕΕΤΤ διακοπής λειτουργίας, παραμένουν εγκατεστημένες ή και σε λειτουργία, κεραίες που έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.

2017

 • 16/01/2017 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Απόψεις του Συνηγόρου του Πολίτη για τη διαδικασία αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας
  Ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή σειρά αναφορών που σχετίζονται με την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κατέγραψε τα κυριότερα ζητήματα που έχουν εντοπιστεί αναφορικά με τη νομιμότητα εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας από πολεοδομικής απόψεως, τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και τη διαδικασία ηλεκτροδότησης των συστημάτων και απέστειλε σχετικό έγγραφο προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

2015

 • 19/03/2015 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας
  Κάτοικοι περιοχής στο Αιγάλεω προσέφυγαν στο Συνήγορο του Πολίτη διαμαρτυρόμενοι για την ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο δώμα οικοδομής, μολονότι αυτή βρισκόταν κοντά σε νηπιαγωγεία και σχολεία. Μετά από σειρά παρεμβάσεων, η Αρχή ζήτησε από την Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) του δήμου να επισπεύσει τη διαδικασία απομάκρυνσης της κεραίας, η οποία τελικά διαπιστώθηκε ότι απομακρύνθηκε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

2014

 • 11/09/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κιλκίς, μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου
  Κάτοικοι του Κιλκίς προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη, καταγγέλλοντας την παράνομη ηλεκτροδότηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούσε στη σκεπή τριώροφης οικοδομής. Η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης επικαλέστηκε τη δυνατότητα αναστολής χωρίς να αιτιολογήσει τα κριτήρια της μη εκτέλεσης κατεδάφισης της εν λόγω κεραίας. Ο Συνήγορος υπογράμμισε ότι για να ανασταλεί η κατεδάφιση, θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχαν. Μετά την παρέμβαση της Αρχής, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε στην απομάκρυνση της κεραίας.
 • 17/06/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο Κέρκυρας μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου
  Kάτοικοι της τουριστικής περιοχής Αγ. Γεωργίου Αργυράδων του Δήμου Κέρκυρας κατήγγειλαν στον Συνήγορο του Πολίτη την εγκατάσταση και λειτουργία ήδη από το 2010 κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ιδιόκτητη οικοδομή. Ο Συνήγορος προέβη σε επισημάνσεις προς το Δήμο και την αποκεντρωμένη διοίκηση. Η πρόταση του Συνηγόρου έγινε δεκτή καθώς συνεργείο του Δήμου προχώρησε στην κατεδάφιση – απεγκατάσταση του συγκεκριμένου σταθμού κινητής τηλεφωνίας.

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 8.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή