Ο Συνήγορος του Πολίτη σας καλωσορίζει στη νέα ηλεκτρονική έκδοση του διμηνιαίου newsletter μέσα από το οποίο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις του. Το newsletter μας αποτελεί ένα διαδραστικό εργαλείο επικοινωνίας και μέσα από αυτό μπορείτε και εσείς να έλθετε σε επαφή μαζί μας και να ενημερωθείτε εκτενώς για δράσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. 

Γενικά

* Η Ετήσια Έκθεση του ΣτΠ για το 2010 υπεβλήθη στις 29 Μαρτίου 2011 στον Πρόεδρο της Βουλής από την Αναπληρώτρια Συνήγορο του Πολίτη κ. Καλλιόπη Σπανού. * Ετήσια Έκθεση   * Δελτίο Τύπου

* Στη δημοσιότητα δόθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 η 2η Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις διακρίσεις λόγω φύλου στην απασχόληση. * Ειδική Έκθεση  * Δελτίο Τύπου

*Διεύρυνση Αρμοδιοτήτρων: Ο Στπ θα εξετάζει την τήρηση της αρχής των ίσων ευκαιριών στην απασχόληση για τα δύο φύλα * Δελτίο Τύπου

* Ο ΣτΠ παρέστη σε συνεδριάσεις α) της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής με αντικείμενο την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος του χώρας (Φεβρουάριος 2011) και την μελέτη του μεταναστευτικού συστήματος (Μάρτιος 2011) β) της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, με αντικείμενο το πρόβλημα της παιδικής εργασίας.

* Ο Συνήγορος του Πολίτη, σε συνεργασία με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο, στο Εφετείο Αθηνών, συνεδριακή ημερίδα με θέμα «Διαφάνεια και Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Θεσμικές συγκλίσεις και παράλληλοι δρόμοι».

* Στο πλαίσιο προγράμματος διδυμοποίησης ο Συνήγορος του Πολίτη δέχθηκε επίσκεψη εργασίας από αντιπροσωπεία του Σέρβου Συνηγόρου.

* Αντιπροσωπεία του Συνηγόρου του Πολίτη επισκέφθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 την πόλη της Άμφισσας. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση  πολιτών και στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής για την αποστολή και το έργο του  ενώ παρελήφθησαν και αναφορές πολιτών.

Δικαιώματα του ανθρώπου

Ο Συνήγορος του Πολίτη καταθέτει προτάσεις βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης και ανανέωσης αδειών διαμονής. 

Έχοντας διαπιστώσει ότι το σύστημα χορήγησης και ανανέωσης αδειών διαμονής έχει περιέλθει σε κρίσιμη καμπή, ο Συνήγορος του Πολίτη υπέβαλε σειρά νομοθετικών προτάσεων, με σκοπό την συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος. Οι προτάσεις αφορούν τη διαχείριση του φαινομένου της αντικανονικής μετανάστευσης και της παράνομης διαμονής, την άμβλυνση των κοινωνικών εντάσεων και την αποδυνάμωση τυχόν εκδηλώσεων ξενοφοβικού και ρατσιστικού χαρακτήρα.

 
 
 
Αυτοψίες
Συναντήσεις εργασίας
  • Με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT). Περισσότερα

Εκδόσεις