Προβλήματα στη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης εισφορών (ασφαλιστική ενημερότητα)

Όλα | 2018 | 2017 | 2014 | 2013

2014

 • 28/11/2014 - Δελτίο Τύπου
  - Ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα ΟΑΕΕ
  Ο Συνήγορος του Πολίτη ενημερώνει για τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα παροχής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και τη θέσπιση νέου συστήματος ρύθμισης οφειλών.
 • 08/07/2014 - Δελτίο Τύπου
  - Ενημέρωση ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, οι οποίοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές: Οι πρόσφατες εξελίξεις
  Έχοντας λάβει εκατοντάδες αναφορές από ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που αδυνατούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές, ο Συνήγορος από τις 27/2/2014 έχει καταθέσει τις προτάσεις του προς τους αρμόδιους φορείς. Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που αναμένονται στο θέμα αυτό, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών Οικονοµικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μελετάται για πρώτη φορά σχέδιο για ενιαία ρύθμιση των χρεών των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, σημειώνουμε ότι ήδη τους τελευταίους μήνες έχει ληφθεί σειρά μέτρων για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές.
 • 07/03/2014 - Δελτίο Τύπου
  - Ενημέρωση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, οι οποίοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, για τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη
  Τους τελευταίους μήνες, ο Συνήγορος του Πολίτη, έχει λάβει μεγάλο αριθμό αναφορών από ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις οφειλές προς τον Οργανισμό, ως συνέπεια της οικονομικής κατάρρευσης που έχει πλήξει βιοτέχνες, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Για την πληρέστερη ενημέρωση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, που απευθύνονται στον Συνήγορο, η αρχή δημοσιοποιεί σειρά προτάσεων, που έχει υποβάλει προς τους αρμόδιους φορείς, για την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή