Αποφάσεις και στάση του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την εγκατάσταση υπηρεσιών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. στα "Λαδάδικα"

Πόρισμα: Αποφάσεις και στάση του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την εγκατάσταση υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στα "Λαδάδικα"

Περιγραφή

O Συνήγορος του Πολίτη, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του διεξήγαγε αυτοψία, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθούν οι περιστάσεις της έκδοσης των αποφάσεων του Δήμου για "μη εγκατάσταση του ΚΕ.Θ.Ε.Α.-ΙΘΑΚΗΣ στην περιοχή Λαδάδικα", οι διαδικασίες απάντησης των αιτημάτων του ΚΕ.Θ.Ε.Α. από το Δήμο, καθώς και να διακριβωθεί εάν, κατόπιν των ως άνω αποφάσεων του Δήμου ως δημόσιας αρχής, συντρέχει παραβίαση της νομιμότητας ή κίνδυνος σε βάρος υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος μέσα από πρακτικές κοινωνικού αποκλεισμού απέναντι σε άτομα που σύμφωνα με το νόμο χρήζουν και λαμβάνουν ιδιαίτερη κοινωνική προστασία από το Κράτος.
Με βάση τις διαπιστώσεις που έγιναν κατά την έρευνα, διατυπώθηκαν οι ακόλουθες προτάσεις: 1. Να ανακαλέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης τις χωρίς έρεισμα τυπικής, αλλά και ουσιαστικής, νομιμότητας αποφάσεις. 2. Να αποφύγουν οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης προσκόμματα και καθυστερήσεις κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης του ΚΕ.Θ.Ε.Α. στα Λαδάδικα. 3. Να αναθεωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης τη στάση του και τη μεθοδολογία συνεργασίας του με τους αρμόδιους για το θέμα φορείς. 4. Να επικεντρώσει την προσοχή του ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε ζητήματα που αφορούν στον κοινωνικό αποκλεισμό και ρατσισμό, καθώς η πόλη φιλοξενεί κατοίκους προερχόμενους από διαφορετικές κοινωνικές, αλλά και εθνο-πολιτισμικές ομάδες, οι οποίοι απολαμβάνουν ισότιμα τα ίδια δικαιώματα ως πολίτες και κάτοικοί της. 5. Να διαφυλάξουν, τόσο ο Δήμος Θεσσαλονίκης όσο και οι συναρμόδιοι, σύμφωνα με το νόμο, φορείς τον ανοικτό χαρακτήρα του ιστορικού τόπου "Λαδάδικα", για τον οποίο προβλέπεται, από τη νομοθεσία, μεγάλος αριθμός από επιθυμητές χρήσεις με έμφαση στις χρήσεις ημέρας και χαμηλής όχλησης και έτσι να αποφευχθεί η μετατροπή του σε περιοχή "χρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος".
 

Συνοδευτικά Αρχεία

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή