Έκκληση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού

Δελτίο Τύπου: Έκκληση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Περιγραφή

«Ξέρουμε ότι η χώρα μας περνάει δύσκολους καιρούς. Οι δύσκολοι καιροί όμως δεν εμποδίζουν τα μεγάλα πράγματα. Ούτε δικαιολογούν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των παιδιών…»

Αυτά τονίζουν μεταξύ άλλων τα μέλη της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού σε δημόσια δήλωση που υιοθέτησαν την 17η Νοέμβρη 2012 στην τελευταία συνάντησή τους που διεξήχθη στη Ρόδο.

Η Ομάδα ολοκλήρωσε τις εργασίες της λίγο πριν την επέτειο των 23 χρόνων από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Με αυτή την αφορμή οι έφηβοι σύμβουλοι αποφάσισαν να ετοιμάσουν μια δημόσια δήλωση, με την οποία καλούν συνομηλίκους τους και ενήλικους πολίτες να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο για τα δικαιώματα του παιδιού και να αγωνιστούν για την εμπέδωση και την προάσπισή τους. Στο κείμενο αυτό τονίζουν ότι «δεν θα πρέπει εξαιτίας της κρίσης να προκαλούνται και να γίνονται ανεκτές σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων, όπως η βία σε βάρος των παιδιών, ο εκφοβισμός, οι διακρίσεις, οι επιθετικές και ρατσιστικές συμπεριφορές, η εγκατάλειψη των παιδιών, η παιδική εργασία και η εκμετάλλευση».

Συνοδευτικά Αρχεία

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή