Επίσκεψη του Συνηγόρου του Παιδιού στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη

Επίσκεψη του Συνηγόρου του Παιδιού στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη

Ύστερα από πρόσκληση των υπευθύνων Αγωγής Υγείας της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομών Ροδόπης και Έβρου, ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος επισκέφθηκε την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

 Στην Κομοτηνή, συζήτησε με μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 5ου ΕΠΑΛ, συμμετείχε σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν εργασίες των μαθητών του 2ου Γυμνασίου σχετικά με τα Δικαιώματα του Παιδιού, και πραγματοποίησε ομιλία - συζήτηση με εκπαιδευτικούς και γονείς, παρουσιάζοντας το έργο του Συνηγόρου του Παιδιού. Επίσης είχε επαφές και συζητήσεις σχετικά με την υποστήριξη της σχολικής φοίτησης και την αποφυγή της γκετοποίησης των παιδιών Ρομά του καταυλισμού Αλάν Κουγιού. 

Στην Αλεξανδρούπολη, συζήτησε με μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του 3ου Γενικού Λυκείου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Παιδικών Χωριών SOS στο Αρίστηνο και συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το 5ο Γυμνάσιο με συμμετοχή μαθητών και από άλλα σχολεία της πόλης και τίτλο "Παιδιά κάτω από έναν ουρανό: Διαφορετικοί κόσμοι, ίδια δικαιώματα". Στην εκδήλωση, η οποία βασιζόταν στην παρουσίαση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, μέσα από εργασίες μαθητών, θεατρικά δρώμενα, βίντεο, τραγούδια κ.ά., συμμετείχε πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών της πόλης. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σχετικό άρθρο στην τοπική εφημερίδα «Η Πατρίδα», με τίτλο «Το στοίχημα της Θράκης έρχεται από τα παιδιά».

Δείτε εδώ σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ στο κανάλι "ΔΕΛΤΑ"

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή