Επίσκεψη στις Σέρρες

Ο Συνήγορος του Παιδιού στις Σέρρες

Στις 28.3.2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Συνηγόρου του Παιδιού στο νομό Σερρών, ύστερα από πρόσκληση του Συμβουλευτικού Σταθμού της Β/Βθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη κ. Γ. Μόσχος συνάντησε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Λύκειο Πρώτης Σερρών και συζήτησαν σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού, τις ευθύνες τους και τις δυνατότητες ενέργειας όταν κάποιο δικαίωμα ανηλίκου παραβιάζεται, ιδίως σε περιπτώσεις άσκησης βίας στην οικογένεια ή στο σχολείο, εκφοβισμού και απειλών στο διαδίκτυο, παιδικής εργασίας, διακρίσεων, κοινωνικού αποκλεισμού, κλπ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επίσκεψη έδωσε η συμμετοχή και της Eισαγγελέως Aνηλίκων του νομού, που έλαβε μέρος στις συζητήσεις με τα παιδιά και τους καθηγητές του σχολείου.

Ο κ. Μόσχος παρουσίασε επίσης τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού για την πρόληψη και  αντιμετώπιση της βίας ανάμεσα σε μαθητές σε ημερίδα με θέμα "Σχολική Βία", στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή