Συναντήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης

Συναντήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης

Διήμερη επίσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησε στις 10 και 11.3.2011 ο Συνήγορος του Παιδιού, ύστερα από πρόσκληση των Γραφείων Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του θεματικού έτους για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γ. Μόσχος επισκέφτηκε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στην πόλη του Ηρακλείου (8ο, 28ο και 57ο Δημοτικό, Πειραματικό και 2ο Γυμνάσιο, 2ο ΕΠΑΛ,  Γυμνάσιο και Λύκειο Αλικαρνασσού), όπου συζήτησε για τα δικαιώματα του παιδιού με μαθητές που συμμετέχουν σε προγράμματα Αγωγής Υγείας. Οι μαθητές μίλησαν για τις δράσεις τους, έθεσαν ερωτήματα και παρουσίασαν ιδέες τους για διάφορα θέματα. Οι επισκέψεις στα σχολεία έδωσαν την ευκαιρία συζήτησης και με εκπαιδευτικούς, για θέματα διαχείρισης ειδικών περιστατικών ενδοοικογενειακής και σχολικής βίας. Ο κ. Μόσχος μίλησε επίσης σε κοινό εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Σχολείου σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στο σχολείο και στην κοινωνία.

Τέλος, στην διάρκεια του διημέρου έγινε επίσκεψη και στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Κρήτης, με το οποίο ο Συνήγορος του Παιδιού έχει πολύχρονη συνεργασία. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το Κέντρο παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς Διοίκηση, ενώ οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού δημιουργούν έντονα προβλήματα σε μια μονάδα που καλείται καθημερινά να παρέχει φιλοξενία και πολύπλευρη φροντίδα σε κορίτσια που έχουν ανάγκη προστασίας από την Πολιτεία.

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή