Συμμετοχή στις εργασίες του ΚΕΣΑΘΕΑ

Συμμετοχή στις εργασίες του ΚΕΣΑΘΕΑ

Ο Βοηθός Συνήγορος κ. Γ. Μόσχος έλαβε μέρος στη συνεδρίαση της 4.3.2011 του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων, στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού σχετικά με τη λειτουργία ξενώνων αυξημένης φροντίδας για ανήλικους παραβάτες.

Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΚΕΣΑΘΕΑ σύμφωνα με το Ν. 3860/2010.

Ύστερα από σχετική πρόσκληση του Συμβουλίου, ο κ. Μόσχος παρουσίασε πρόταση για τη δημιουργία και λειτουργία ξενώνων αυξημένης φροντίδας για εφήβους με παραβατική συμπεριφορά ή προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, με στόχο να καλυφθεί ένα σημαντικό θεσμικό κενό στη χώρα μας.

Ο Συνήγορος του Παιδιού έχει διατυπώσει επανειλημμένα την άποψη ότι χρειάζεται να ενισχυθούν τα μέτρα φροντίδας και υποστήριξης των ανηλίκων παραβατών στην κοινότητα και να περιοριστεί η εφαρμογή μέτρων στερητικών της ελευθερίας, ιδίως του εγκλεισμού σε φυλακές που έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικός.

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή