Συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Κιλκίς

Συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Κιλκίς

Την 4.3.2011 ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γ. Μόσχος επισκέφτηκε την πόλη του Κιλκίς, ύστερα από πρόσκληση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης, του Γραφείου Αγωγής Υγείας και της ΕΛΜΕ, και συναντήθηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς γυμνασίων και λυκείων της πόλης.

Αρχικά έγινε συζήτηση με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών βίας στο σχολείο, λαμβάνοντας υπόψη και τις ευθύνες της οικογένειας. Ακολούθησε συνάντηση του κ. Μόσχου με μαθητές τμήματος του 1ου Γυμνασίου, που υλοποιεί πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα "σχολικός εκφοβισμός", στην οποία συζητήθηκαν οι εμπειρίες και οι απόψεις των μαθητών και διατυπώθηκαν προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση σχετικών συμπεριφορών.

Στη συνέχεια διοργανώθηκε συζήτηση του Συνηγόρου του Παιδιού στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου με 50 περίπου μαθητές από διάφορα γυμνάσια και λύκεια της πόλης, με θέμα "Διαχείριση συγκρούσεων και κρίσεων στο σχολείο, υπό το πρίσμα του σεβασμού των δικαιωμάτων του παιδιού". Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Μόσχος συζήτησε με εκπαιδευτικούς και γονείς στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ/νσης Β/Βθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην καθημερινή τους πραγματικότητα.

Η εμπειρία ολόκληρης της ημέρας ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για μέλη των σχολικών κοινοτήτων να γνωρίσουν καλύτερα τον θεσμό του Συνηγόρου του Παιδιού και να απευθύνουν στον εκπρόσωπό του σκέψεις, ερωτήματα και προτάσεις τους, τα οποία λαμβάνονται υπόψη από την ανεξάρτητη αρχή στο πλαίσιο της υλοποίησης της αποστολής της. 

Σχετικό άρθρο στον τοπικό τύπο εδώ.

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή