Επίσκεψη σε γυναικεία φυλακή

Επίσκεψη στη γυναικεία φυλακή Ελαιώνα Θηβών

Στις 3.3.2011 ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γ.Μόσχος πραγματοποίησε επίσκεψη στη γυναικεία φυλακή Ελαιώνα Θηβών, με στόχο την παρακολούθηση των συνθηκών διαβίωσης και της άσκησης των δικαιωμάτων των ανηλίκων κρατουμένων και των παιδιών που διαμένουν στη φυλακή μαζί με τις μητέρες τους. Στην επίσκεψη συμμετείχε και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Μαίη Παπούλια, ψυχολόγος, που εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τα θέματα αυτά.

Η επίσκεψη περιλάμβανε συνάντηση και επικοινωνία με τις ανήλικες, τις μητέρες κρατούμενες και τα παιδιά τους στο ειδικό παράρτημα της φυλακής, ξενάγηση στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, τη βιβλιοθήκη, το εργαστήριο ζωγραφικής και τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ. Έγινε επίσης συζήτηση με τη διεύθυνση της φυλακής, την κοινωνική υπηρεσία, την ψυχολόγο, τον διευθυντή του σχολείου και μέλη του προσωπικού.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο Συνήγορος του Παιδιού επισημαίνει ότι αποτελεί σημαντική θεσμική έλλειψη το γεγονός ότι στη φυλακή δεν υπάρχει ακόμα προσωπικό για τη φροντίδα και τη δημιουργική απασχόληση των (18 σήμερα) βρεφών και παιδιών που διαμένουν εκεί μαζί με τις μητέρες τους, θέμα το οποίο είχε τεθεί από παλιότερα σε αλληλογραφία προς το αρμόδιο Υπουργείο. Το σύνολο των ζητημάτων τα οποία αναδείχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη, θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της άσκησης της διαμεσολαβητικής αποστολής της ανεξάρτητης αρχής.

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή