Ξεκίνημα εργασιών της νέας Ομάδας Εφήβων Συμβούλων

Ξεκίνημα εργασιών της νέας Ομάδας Εφήβων Συμβούλων

Διεξήχθη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2011 στην Αθήνα η πρώτη συνάντηση της νέας Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 19 από τα 21 μέλη της νέας Ομάδας. Η επιλογή τους είχε γίνει πριν λίγες ημέρες, από τις 250 αιτήσεις που είχαν αποστείλει ηλεκτρονικά έφηβοι από όλη την Ελλάδα, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο και είχε σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία. Τα μέλη της Ομάδας επιλέχτηκαν με κλήρωση και με  βάση κριτήρια ώστε να υπάρχει ανάλογη συμμετοχή των δύο φύλων, μαθητών γυμνασίων και λυκείων, από διάφορες περιοχές της χώρας, περιλαμβανομένων εφήβων μεταναστών, αναπήρων και εφήβων που διαμένουν σε ιδρύματα.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την ενημέρωση και μετάδοση της εμπειρίας από εφήβους της προηγούμενης Ομάδας (2009-2010). Ακολούθησε η γνωριμία των μελών της νέας Ομάδας, συζήτηση σχετικά με τις προσδοκίες τους, παρουσίαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, του έργου του Συνηγόρου του Παιδιού και της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων, ανταλλαγή απόψεων για τις προτεραιότητες και τους τρόπους δουλειάς και επικοινωνίας της Ομάδας, παιχνίδια ρόλων και συζήτηση για το συμφωνητικό συνεργασίας. Η συνάντηση έκλεισε με προτάσεις για τα ερχόμενα βήματα και αξιολόγηση. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μέλη της νέας Ομάδας και περιοχές διαμονής τους.

Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα 1ης συνάντησης

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή