Συζητήσεις με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στον Πύργο

Συζητήσεις με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στον Πύργο

Την 21.2.2011 ο Συνήγορος του Παιδιού, ύστερα από πρόσκληση του Γραφείου Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηλείας, συνάντησε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του 2ου Γυμνασίου Πύργου, επιχειρώντας να διευκολύνει την επικοινωνία των μερών και το ξεπέρασμα εντάσεων που είχαν δημιουργηθεί στη σχολική κοινότητα.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν με συζήτηση του Βοηθού Συνηγόρου κου Γ. Μόσχου με μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και εκπροσώπους των πενταμελών. Οι μαθητές διατύπωσαν τα αιτήματά τους και ζήτησαν τη συστηματική ακρόαση των απόψεών τους για θέματα που αφορούν το σχολείο τους και που πρόσφατα τους είχαν οδηγήσει σε καταλήψεις.

Ακολούθησε συνάντηση του κου Μόσχου με το σύλλογο διδασκόντων, μέλη του οποίου έθεσαν τα ζητήματα από τη δική τους οπτική και αντάλλαξαν απόψεις για την ευρυθμία του σχολείου.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με μέλη του Συλλόγου Γονέων, οι οποίοι επίσης εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν καταλήψεις και είχε δημιουργηθεί ένταση στο σχολείο.

Η μεσολαβητική παρέμβαση του Συνηγόρου εστιάστηκε στην ανάγκη συνειδητοποίησης και σεβασμού των δικαιωμάτων των μαθητών αλλά και αποφυγής πρακτικών που έρχονται σε σύγκρουση με το νόμο και το κοινό συμφέρον. Αποφασίστηκε να καταβληθούν  προσπάθειες για ουσιαστικότερο διάλογο και συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, σύγκληση και λειτουργία του σχολικού συμβουλίου, προώθηση σχολικού κανονισμού και ενίσχυση της έμπρακτης ανάληψης ευθυνών εκ μέρους των μελών της μαθητικής κοινότητας.

Η ανάγκη τα δικαιώματα του παιδιού να γίνουν κατανοητά αλλά και να διαπνέουν την οργάνωση και λειτουργία της σχολικής ζωής τονίστηκε και σε ομιλία του κου Μόσχου σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές από διάφορα σχολεία, που διεξήχθη το ίδιο απόγευμα στο Δημαρχείο της πόλης, οργανωμένη από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηλείας. 

Σχετικά δημοσιεύματα:

Πατρίς Πύργου (22.2.2011)

Πρωινή Ηλείας (22.2.2011)

 

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή