Προτάσεις Συνηγόρου του Παιδιού για τη σχολική βία

Προτάσεις Συνηγόρου του Παιδιού για τη σχολική βία

Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας για τις ενέργειες και τις κυριότερες διαπιστώσεις του σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας.

Στην επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζονται οι ενέργειες του Συνηγόρου για την καταγραφή "καλών πρακτικών" σε γυμνάσια και λύκεια από όλη τη χώρα, η διαδικασία και τα συμπεράσματα των συζητήσεών του με εκπαιδευτικούς και μαθητές και τέλος η σύνοψη των κυριότερων διαπιστώσεων της ανεξάρτητης αρχής μέχρι σήμερα στο ζήτημα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και της επιθετικότητας μεταξύ μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο Συνήγορος του Παιδιού συνεχίζει τις συζητήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς, τη διεξαγωγή σεμιναρίων και την επικοινωνία με σχολεία που εφαρμόζουν καινοτόμες μεθόδους στο πεδίο αυτό. Παράλληλα, ξεκινά συγκέντρωση και καταγραφή "καλών πρακτικών" από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να καταλήξει σε μια συνολικότερη εκτίμηση της κατάστασης και τη διατύπωση θεσμικών προτάσεων προς το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε κείμενο του Συνηγόρου του Παιδιού με τίτλο "Σημαντικοί παράγοντες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας μεταξύ μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση".

Διαβάστε περισσότερα για τις συζητήσεις του Συνηγόρου με μαθητές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (και τι είπαν οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη), στην Κατερίνη και στο Μεσολόγγι.

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή