Ολοκληρώνεται ο Ανοικτός Διάλογος του Συνηγόρου του Παιδιού με αρμόδιους φορείς και οργανώσεις για τα ίντερνετ-καφέ

Έγγραφο: Ολοκληρώνεται ο Ανοικτός Διάλογος του Συνηγόρου του Παιδιού με αρμόδιους φορείς και οργανώσεις για τα ίντερνετ-καφέ

Περιγραφή

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Συνήγορος του Παιδιού ξεκίνησε ένα Ανοικτό Διάλογο με θέμα "Προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών στα Internet cafe", ο οποίος ολοκληρώθηκε τυπικά στις 15 Οκτώβρη του 2009.
Σε σύσκεψη υπό την αιγίδα και διοργάνωση του Συνηγόρου του Παιδιού, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Βουλή, τα συναρμόδια Υπουργεία, τους φορείς για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου, τις μονάδες υγείας για παιδιά και εφήβους, τις Ενώσεις Καταναλωτών και τα συναφή Σωματεία Επαγγελματιών, όπου και συζήτησαν για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν, ώστε να περιοριστούν οι πιθανοί κίνδυνοι και οι αρνητικές συνέπειες στην ψυχοσωματικό και συναισθηματική υγεία των παιδιών.
Παρουσιάστηκαν οι αρχικές προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού, όπως και απόψεις-προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων, ενώ εν συνεχεία ο Συνήγορος απηύθυνε πρόσκληση σε φορείς που επιθυμούν να αποστείλουν γραπτές προτάσεις, σχετικά με το θέμα. Επίσης, διοργάνωσε σχετικές συζητήσεις με μαθητές και με την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων την οποία έχει συγκροτήσει από τον Ιανουάριο του 2009.
Ο Ανοικτός αυτός Διάλογος-διαβούλευση ολοκληρώθηκε τυπικά στις 15.10.2009, ενώ ο Συνήγορος του Παιδιού μεθοδεύει τη σύνοψη και αποστολή των τελικών προτάσεων προς τα συναρμόδια Υπουργεία και στην Βουλή.
 

Συνοδευτικά Αρχεία

Σχετικές Τοποθεσίες

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή