Γραφείο επικοινωνίας & τύπου

Ετήσιες Εκθέσεις

 • 27/03/2013
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2013
  Η ορθή λειτουργία των θεσμών δεν αποτελεί πολυτέλεια, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τονίζει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού στην έκθεσή της για το 2013.
 • 27/03/2012
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2012
  Το αίτημα κοινωνικής δικαιοσύνης κυριαρχεί στις αναφορές των πολιτών, αντανακλώντας την κοινωνική κόπωση, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του για το 2012
 • 29/03/2011
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2011
  Άμεση η ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου καθώς η κρίση κλονίζει κοινωνία και διοίκηση, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του για το 2011
 • 31/12/2010
  - Ετήσια Έκθεση 2010
  Ο ΣτΠ συμπαραστάτης του πολίτη μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
 • 31/12/2009
  - Ετήσια Έκθεση 2009
  Η χρονιά με τις περισσότερες νέες υποθέσεις από καταβολής της Αρχής

Πρόσφατες παρεμβάσεις μας

 • Νέο- 30/07/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Άρνηση περίθαλψης επείγοντος περιστατικού στο νοσοκομείο Γρεβενών
  Το Νοσοκομείο Γρεβενών αρνήθηκε να δεχθεί από το Νοσοκομείο Καστοριάς γυναίκα που βρισκόταν σε έναρξη τοκετού και χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα η επίτοκος να μεταβεί σε ιδιωτική κλινική για να γεννήσει, με επακόλουθο την ψυχική ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνσή της. Μετά από ενέργειες του Συνηγόρου και σε συνεργασία με το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας διενεργήθηκε ΕΔΕ, σύμφωνα με το συμπέρασμα της οποίας υπήρξε παράβαση καθήκοντος εκ μέρους τριών ιατρών γυναικολόγων που ενεπλάκησαν στη διαδικασία της μεταφοράς και κυρίως του εφημερεύοντος γυναικολόγου στο νοσοκομείο Γρεβενών. Επίσης, επιβλήθηκαν ποινές από τις Διοικήσεις των δύο νοσοκομείων και το πόρισμα της ΕΔΕ απεστάλη στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.
 • Νέο- 29/07/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Ικανοποίηση του Συνηγόρου για τη ρύθμιση θεμάτων φορολογικής κατοικίας κατοίκων εξωτερικού
  Ρύθμιση του ζητήματος προσδιορισμού της φορολογικής κατοικίας κατοίκων εξωτερικού προς την κατεύθυνση των επισημάνσεων του Συνηγόρου προς το Υπουργείο Οικονομικών.
 • Νέο- 24/07/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Διάκριση λόγω φύλου στην καταβολή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, νοσοκομείο κατέβαλε σε γυναίκα υπάλληλο ΔΕ του κλάδου Πληρώματος Ασθενοφόρου το μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με αναδρομική ισχύ, όπως ελάμβαναν και οι άνδρες συνάδελφοί της οδηγοί που ασκούσαν τα ίδια καθήκοντα.
 • Νέο- 22/07/2014 - Πόρισμα
  - Καθυστέρηση απονομής συνταξιοδοτικών παροχών από τον ΤΕΑΥΕΚ του ΕΤΕΑ
  Ο Συνήγορος του Πολίτη με πόρισμα προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπέβαλε προτάσεις οργανωτικής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης του τέως ΤΕΑΥΕΚ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή της επικουρικής σύνταξης.
 • Νέο- 21/07/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Κατάργηση φόρου υπέρ τρίτων που εισπραττόταν παράνομα επί σειρά ετών
  Ο Συνήγορος διαπίστωσε την παράνομη είσπραξη παραβόλου υπέρ Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού για χορήγηση βεβαίωσης ακινησίας σκάφους καθώς η νομοθετική βάση για την επιβολή του είχε προ πολλών ετών εκλείψει. Το παράβολο καταργήθηκε με ειδική νομοθετική διάταξη.

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή