Γραφείο επικοινωνίας & τύπου

Ετήσιες Εκθέσεις

 • 27/03/2013
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2013
  Η ορθή λειτουργία των θεσμών δεν αποτελεί πολυτέλεια, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τονίζει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού στην έκθεσή της για το 2013.
 • 27/03/2012
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2012
  Το αίτημα κοινωνικής δικαιοσύνης κυριαρχεί στις αναφορές των πολιτών, αντανακλώντας την κοινωνική κόπωση, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του για το 2012
 • 29/03/2011
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2011
  Άμεση η ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου καθώς η κρίση κλονίζει κοινωνία και διοίκηση, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του για το 2011
 • 31/12/2010
  - Ετήσια Έκθεση 2010
  Ο ΣτΠ συμπαραστάτης του πολίτη μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
 • 31/12/2009
  - Ετήσια Έκθεση 2009
  Η χρονιά με τις περισσότερες νέες υποθέσεις από καταβολής της Αρχής

Πρόσφατες παρεμβάσεις μας

 • Νέο- 21/01/2015 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Υπέρβαση γραφειοκρατικού εμποδίου στη χορήγηση σύνταξης σε ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ ανταποκρίθηκε θετικά σε παρέμβαση του Συνηγόρου με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής σύνταξης σε μακροχρόνια ασφαλισμένο με σοβαρά προβλήματα υγείας.
 • Νέο- 15/01/2015 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Παράνομη επιβολή προστίμου για προβολή υπαίθριας διαφήμισης
  Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διέγραψε πρόστιμο που είχε παράνομα επιβάλει σε θεατρική εταιρεία για προβολή υπαίθριας διαφήμισης.
 • Νέο- 13/01/2015 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Αντισυνταγματική η φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης
  Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία δόθηκαν οδηγίες προς τις ΔΟΥ της χώρας για τη συμμόρφωσή τους στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχαν κρίνει ως αντισυνταγματική τη φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης, και την ανάλογη αντιμετώπιση των υποθέσεων φορολογούμενων. Ο Συνήγορος εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.
 • Νέο- 12/01/2015 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Παρέμβαση για την κατεδάφιση αυθαίρετης εξέδρας σε παραθαλάσσια περιοχή
  Πολίτης διαμαρτυρήθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη για την κατασκευή αυθαίρετης εξέδρας από τον Δήμο Στυλίδας μπροστά στο οικόπεδό του, η οποία καταλάμβανε τμήμα του οικοπέδου και μέρος της παραλιακής οδού, όπως αυτή ορίζεται από το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής Αγίας Μαρίνας.
 • 22/12/2014 - Ειδική Έκθεση
  - Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου για τη φορολόγηση των κατοίκων εξωτερικού
  Σε ειδική έκθεση που εκπόνησε ο Συνήγορος του Πολίτη καταγράφονται οι βασικές αρχές που διέπουν τη φορολογία των κατοίκων εξωτερικού, ιδίως όσον αφορά στο ζήτημα της φορολογικής τους κατοικίας, όπως αυτές προκύπτουν από το οικείο νομοθετικό πλαίσιο. Επιπλέον, παρουσιάζονται τα επιμέρους ζητήματα από τα οποία αναφαίνονται οι συνέπειες που είχε η πλημμελής διαχείριση των θεμάτων αυτών από τη φορολογική διοίκηση και διατυπώνονται προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή