Γραφείο επικοινωνίας & τύπου

Ετήσιες Εκθέσεις

 • 27/03/2013
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2013
  Η ορθή λειτουργία των θεσμών δεν αποτελεί πολυτέλεια, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τονίζει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού στην έκθεσή της για το 2013.
 • 27/03/2012
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2012
  Το αίτημα κοινωνικής δικαιοσύνης κυριαρχεί στις αναφορές των πολιτών, αντανακλώντας την κοινωνική κόπωση, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του για το 2012
 • 29/03/2011
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2011
  Άμεση η ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου καθώς η κρίση κλονίζει κοινωνία και διοίκηση, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του για το 2011
 • 31/12/2010
  - Ετήσια Έκθεση 2010
  Ο ΣτΠ συμπαραστάτης του πολίτη μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
 • 31/12/2009
  - Ετήσια Έκθεση 2009
  Η χρονιά με τις περισσότερες νέες υποθέσεις από καταβολής της Αρχής

Πρόσφατες παρεμβάσεις μας

 • Νέο- 28/11/2014 - Δελτίο Τύπου
  - Ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα ΟΑΕΕ
  Ο Συνήγορος του Πολίτη ενημερώνει για τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα παροχής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και τη θέσπιση νέου συστήματος ρύθμισης οφειλών.
 • Νέο- 25/11/2014 - Πόρισμα
  - Χορήγηση επιδομάτων πρόνοιας μετά την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)
  Ο Συνήγορος του Πολίτη, αφού διαπίστωσε προβλήματα στη διαδικασία χορήγησης προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας μετά την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), απέστειλε πόρισμα προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, υποβάλλοντας προτάσεις για τον περιορισμό των παραγόντων κακοδιοίκησης.
 • Νέο- 24/11/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Έκδοση βεβαίωσης για μη ανάκληση παραχωρητηρίου ρητινευόμενου δάσους
  Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου εκδόθηκε και χορηγήθηκε στον αιτούντα πολίτη βεβαίωση περί μη ανάκλησης του παραχωρητηρίου του επί ρητινευόμενου δάσους σύμφωνα με τη νομοθεσία, και επίσης σύμφωνα με προηγούμενη συνολική διαμεσολάβηση της Αρχής σχετικά με την έκδοση σχετικών βεβαιώσεων.
 • Νέο- 20/11/2014 - Δελτίο Τύπου
  - Kατάργηση όλων των κατάλοιπων διακρίσεων με βάση την καταγωγή, ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη
  Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει ότι παραμένουν σε ισχύ διάσπαρτες περιπτώσεις διακρίσεων με βάση την καταγωγή στην ελληνική νομοθεσία, οι οποίες πρέπει να καταργηθούν καθώς τόσο το Σύνταγμα όσο και η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύουν κάθε άμεση διάκριση για λόγους φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής στην εργασία.
 • Νέο- 17/11/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Χωροθέτηση - λειτουργία κτηνοτροφικών μονάδων και περιβάλλον: Περιβαλλοντικές παραβάσεις και ασύμβατες χρήσεις
  Ιδιοκτήτης εκπαιδευτηρίου σε περιοχή της Βέροιας προσέφυγε στο Συνήγορο καταγγέλλοντας ότι η αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία διέκοψε παράνομα τις οικοδομικές εργασίες ανέγερσης των κτηριακών εγκαταστάσεων του εκπαιδευτηρίου ύστερα από αίτημα κτηνοτροφικών μονάδων της ίδιας περιοχής, οι οποίες όμως λειτουργούσαν με μη σύννομες άδειες που είχε εκδώσει η κοινότητα Αγίας Βαρβάρας. Ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε ότι το αμφίδρομο των αποστάσεων μεταξύ κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και άλλων δραστηριοτήτων ισχύει μόνον στην περίπτωση που τόσο οι δραστηριότητες, όσο και οι εγκαταστάσεις λειτουργούν νόμιμα.

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή