Γραφείο επικοινωνίας & τύπου

Ετήσιες Εκθέσεις

 • 27/03/2013
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2013
  Η ορθή λειτουργία των θεσμών δεν αποτελεί πολυτέλεια, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τονίζει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού στην έκθεσή της για το 2013.
 • 27/03/2012
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2012
  Το αίτημα κοινωνικής δικαιοσύνης κυριαρχεί στις αναφορές των πολιτών, αντανακλώντας την κοινωνική κόπωση, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του για το 2012
 • 29/03/2011
  - Αποτίμηση του έργου του Συνηγόρου για το 2011
  Άμεση η ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου καθώς η κρίση κλονίζει κοινωνία και διοίκηση, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του για το 2011
 • 31/12/2010
  - Ετήσια Έκθεση 2010
  Ο ΣτΠ συμπαραστάτης του πολίτη μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
 • 31/12/2009
  - Ετήσια Έκθεση 2009
  Η χρονιά με τις περισσότερες νέες υποθέσεις από καταβολής της Αρχής

Πρόσφατες παρεμβάσεις μας

 • Νέο- 22/07/2014 - Πόρισμα
  - Καθυστέρηση απονομής συνταξιοδοτικών παροχών από τον ΤΕΑΥΕΚ του ΕΤΕΑ
  Ο Συνήγορος του Πολίτη με πόρισμα προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπέβαλε προτάσεις οργανωτικής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης του τέως ΤΕΑΥΕΚ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή της επικουρικής σύνταξης.
 • Νέο- 21/07/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Κατάργηση φόρου υπέρ τρίτων που εισπραττόταν παράνομα επί σειρά ετών
  Ο Συνήγορος διαπίστωσε την παράνομη είσπραξη παραβόλου υπέρ Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού για χορήγηση βεβαίωσης ακινησίας σκάφους καθώς η νομοθετική βάση για την επιβολή του είχε προ πολλών ετών εκλείψει. Το παράβολο καταργήθηκε με ειδική νομοθετική διάταξη.
 • Νέο- 17/07/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Απαλλαγή από το ΕΕΤΗΔΕ ακινήτου χαρακτηρισμένου ως αρχαίο μνημείο, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου
  Ακίνητο χαρακτηρισμένο ως αρχαίο μνημείο απαλλάσσεται από το ΕΕΤΗΔΕ χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη διατύπωση και τυχόν χρηματικό ποσό που έχει καταβληθεί σχετικά επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη του.
 • Νέο- 16/07/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Διερεύνηση καταγγελίας ασφαλισμένου ΟΓΑ για ιατρικό λάθος σε ιδιωτική κλινική
  Πολίτης υποβλήθηκε σε επέμβαση καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική στην Λαμία συμβεβλημένη με τον ασφαλιστικό του φορέα ΟΓΑ. Ωστόσο, η επέμβαση δεν ήταν επιτυχής και χρειάστηκε να γίνει εκ νέου σε άλλο νοσοκομείο. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Συνήγορος κοινοποίησε την καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της τέως ΝΑ Φθιώτιδας και στον ΟΓΑ. Επίσης, η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο. Μέχρι σήμερα εκκρεμεί η εκπόνηση πορίσματος από το ΣΕΥΥΠ ενώ ο ΟΓΑ δεν έχει προβεί σε ενέργειες εν αναμονή αυτού.
 • Νέο- 15/07/2014 - Σύνοψη Διαμεσολάβησης
  - Ρυθμίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των λογοθεραπευτών, ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη
  Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου εκτιμάται ότι σύντομα θα εκδοθεί το αναμενόμενο επί σειρά ετών Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας «λογοθεραπευτής».

ΑρχήΕργαλεία


Δείτε επίσης

Αρχή

Αρχή


Αρχή